Bijgaand een referentie van een jonge vrouw die vorige zomer bij mij voor hulp kwam. Het leven was langdurig niet gemakkelijk voor haar en ik ben zo trots op haar dat ze weer haar basis heeft gevonden om zelfstandig verder te gaan.

Ik heb Swier benaderd op het moment dat ik een aantal dingen in beweging wilde zetten. Ik twijfelde of ik van baan zou moeten veranderen of wat korter(van 40 naar 36 uur) zou gaan werken en hoe ik de vrije tijd zou gaan invullen. Ik voelde me soms erg alleen (ben alleenstaand en enig kind) en wilde graag mijn vriendenkring uitbreiden.

Swier heeft me geholpen bepaalde gedachten en overtuigingen te doorbreken en me meer zelfvertrouwen te geven. Collega’s merkten dat ik veel opener was geworden en meer voor mezelf opkwam. Doordat ik opener ben geworden maak ik ook gemakkelijker contact.

Swier stelt je erg op je gemak en heeft me laten kennismaken met een andere manier van denken. Ik heb er vertrouwen in dat ik nu genoeg handvatten heb om zelf verder te gaan.

Anoniem, 10 september 2019

Op 28 mei ontving ik een mailtje met een hulpvraag uit het buitenland van een jonge ondernemer, die door externe omstandigheden in de zorgen was gekomen. Dat werkte verlammend voor hem, en hij wist zich even geen raad meer…

Het begrip van waaruit Swier helpt, werkt super snel en is heel simpel en daarom juist zo doeltreffend.

Een vervelende situatie waarin je zit verander je niet door jezelf helemaal te willen veranderen, maar juist bij jezelf te blijven en vanuit daar de juiste keuzes te maken.

Precies hoe Swier ook is en mij daarmee heeft geholpen. En in de situatie waarin ik zit heb ik geleerd door alleen waarde te hechten aan je eigen gevoel en daar vanuit te gaan en je niet bang te laten maken door wat iemand anders vindt.

Maikel, 19 juni 2019

Van februari tot en met maart van 2019 (slechts twee maanden, in vier gesprekken) heb ik een jonge vrouw gecoacht die een enorme reeks van verdrietige kaarten van het leven kreeg uitgedeeld. En wordt ik steeds weer getroffen door de kracht van het begrip van de Drie Principes, waarmee je dus iemand in zeer korte tijd uit een verdrietige staat helpt, en weer in haar kracht…

Swier heeft mij een nieuwe, oorspronkelijke, manier geleerd om met de wereld en vooral met mezelf om te gaan. Of beter gezegd: met mijn eigen gedachtes en de chocola die ik daarvan maak.

Iets dat mijn leven in een paar sessies enorm heeft verlicht. Iets waar ik waanzinnig dankbaar voor ben en iets dat ik iedereen gun: of je nu midden in het leven staat of juist denkt sjips, ik kan wel een wijze raad gebruiken.

Geen wazige poëzie, geen opsomming van wat er allemaal mis met je is en geen ellenlang gezever over wat je allemaal hebt meegemaakt en wat dat met je doet. Gewoon iets toegankelijks, enorm praktisch en reëel, dat je nú kan helpen in alle keuzes die je zou willen maken maar niet durft.

En daarnaast is Swier iemand die er voor jou als persoon is. Hij stopt je niet in een hokje. Hij oordeelt niet. Hij neemt jou zoals jij bent en sluit je in zijn hart. En dat maakt hem als coach en als mens enorm waardevol!

Een jonge Health & lifestyle performance coach 16 april 2019
Vorig jaar heb ik een jonge vrouw gecoacht die verstrikt was geraakt in de zaken die zowel vanuit haar werk als haar privéleven “op haar af kwamen”. Coaching haar was een geweldig vervullende ervaring, en dan schrijft ze zoiets:

Ik heb Swier benaderd op het moment dat ik iets in beweging wilde zetten, maar nog niet wist hoe ik dat het beste kon doen. Na een intensieve periode in de familie en een ondergesneeuwde wens voor een volgende stap in m’n carrière, wilde ik weer terug naar mezelf en mijn doelen. En dat zonder externe situaties leidend te laten zijn (of bepaalde beperkende overtuigingen, zoals ik later leerde in de sessies met Swier)

Swier heeft me geholpen bepaalde gedachtes en overtuigingen te doorbreken, door ze zachtjes aan het licht te brengen. Mijn bewustzijn groeide tijdens de sessies door, doordat Swier op het juiste moment bepaalde vragen stelde of bepaalde zaken aanreikte. Wat vooral is blijven hangen is hoeveel vertrouwen ik heb gekregen, in mezelf, maar ook in de situaties die zich buiten mij om ontvouwen. Daarmee voel ik me ook krachtiger en meer ontspannen, ook te midden van een storm. Op werkgebied zorgde dit alles niet alleen voor nieuwe energie en een nieuwe baan, maar in die baan ook voor steeds meer zelfverzekerdheid en balans.

Swier heeft de kennis, de rust en bovendien het oneindige vertrouwen in zich om dat in jou naar boven te halen, wat je op dat moment nodig hebt. Daarvoor ben ik hem enorm dankbaar!

Een profesional uit een culturele organisatie, 18-02-2019.

Een week geleden kwam een vriend van de familie bij me langs. Hij worstelde met negatieve gedachten als gevolg van een opeenstapeling van een reeks moeilijke gebeurtenissen. Hij merkte dat hij daar zelfs zo van overstuur raakte, dat hij fysiek naar werd. Ik heb op een avond ongeveer anderhalf uur gebruikt om hem uit te leggen dat de aard van het menselijk systeem eigenlijk heel eenvoudig is, en dat de problemen die hij ervoer relatief eenvoudig op te lossen zijn. Nadat hij dit begreep, schreef hij de volgende referentie voor mij:

Dankzij één sessie, één gesprek, voel ik mij scherper, vrolijker en weer in controle van mijn gedachten. Swier heeft mij gerust gesteld en laten kennismaken aan een andere manier van denken. Dit heeft snel resultaat opgeleverd. Dank voor het fijne gesprek en het delen van je ervaring en kennis. 
Hoop dat je nog veel mensen kan helpen!

een familievriend, 21-01-2019
Ataraxia Massage Logo

De afgelopen maanden heb ik mijn fijne collega Monique de Haan mogen begeleiden met haar “switch” naar haar droomwens. Dit is wat ze schreef naar aanleiding van dat traject:

“Ik heb in de afgelopen maanden ervaren hoe het coachtraject van Swier o.b.v. de 3 principes me heeft geholpen om de focus te houden op wat mij echt verder brengt richting mijn doel. De dagelijkse opdrachten zorgden ervoor dat ik me bewuster werd van m’n gedachten en m’n handelen, en van de werking van oorzaak en gevolg. Wat me vooral is bijgebleven en waar ik nog dagelijks mee werk is mezelf “uit de weg te laten gaan” en de gebeurtenissen hun loop te laten nemen, zonder mn koers te verliezen. Op wonderbaarlijke wijze gaat het dan efficiënter dan wanneer ik me ermee bemoei of druk over maak. Mijn doel is nu binnen handbereik, het is nog slechts een kwestie van tijd voordat ik er ben, daar heb alle vertrouwen in. Swier’s begeleiding is motiverend en de teksten vond ik inspirerend. Wat ik ook heel plezierig vond is de ontspanning die het hele traject uitstraalt: je bent er dagelijks mee bezig, maar als het een keer niet zo lukt, is dat ook OK. Steeds meebewegen met wat er is, en toch je doel halen. Hoe gaaf is dat! Kortom: het werkt. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste!”

In september 2017 kwam de getalenteerde Mariska Hanegraaf van 11a Fotografie bij me langs om te praten over de ontwikkelingen van haar en haar bedrijf. Zij is mijn “huisfotografe”. Er waren een aantal dingen gebeurd die haar uit haar evenwicht hadden gehaald. Dit is de referentie die zij naar aanleiding van dit traject voor mij schreef:

Met de hulp van Swier ben ik in een half jaar weer de persoon geworden die ik van binnen altijd wilde zijn. De persoon die ik lang geleden ook was en nu weer wist te worden. Swier beschikt over veel verschillende technieken die kunnen helpen en hij weet haarfijn aan te voelen wat er nodig is voor de volgende stap. Iedere sessie opnieuw had hij exacte het juiste voorbereid dat ik op dat moment nodig had. Ik ben dankbaar voor alles wat hij me heeft aangereikt en waardoor ik weer meer in contact met mezelf ben gekomen. De grootste kracht van Swier is dat hij je handvatten geeft om alles wat al in je zit naar buiten te brengen. Daar kan ik verder op bouwen. Ik kan iedereen de hulp van Swier aanraden als je weer echt in je eigen kracht wilt komen te staan.

Mariska Hanegraaf, 19 september 2018

Eind 2017 kwam er een adviseur inkoop bij mij langs om meer zicht te krijgen op wie hij was, waar hij goed in was en wat hem verder zou helpen. Dit is de referentie die deze man voor mij schreef:

Ergens halverwege januari 2108 heb ik naar tevredenheid mijn coachingstraject bij Swier afgerond. Hij heeft mij bijzonder goed geholpen met mijn zoektocht naar:

 • Wat zijn nu mijn sterke kanten/karaktereigenschappen?
 • Wat zijn op dit moment mijn ‘kernwaarden’?
 • Wat maakt mij echt gelukkig, en waarom is dat zo?
 • Mijn verdere carrièreplanning

De door Swier gehanteerde coachingsmethodiek sloot erg goed aan bij mijn persoonlijkheid. Swier laat je door zijn luisterend oor, scherpe vragen, tips & oefeningen vaak zelf tot het antwoord komen. De vrijheid en flexibiliteit in het traject hebben er ook voor gezorgd dat ik deze zoektocht op mijn eigen tempo kon voltooien.

Voor mij is het nu weer helder wat ik wil en waarom ik dit wil.

Swier nogmaals erg bedankt hiervoor!

Bram, Adviseur Inkoop, 11 april 2018, Enexis BV

De afgelopen maanden heb ik een coaching traject gedaan met een Senior Security Adviseur bij een adviesbureau. Dit is de referentie die deze adviseur voor mij schreef, en dan ben ik trots op haar dat ze zich zo mooi ontwikkeld heeft:

Het traject met Swier heeft me gebracht wat andere trajecten in de afgelopen 20 jaar niet gebracht hebben: een focus op haalbare doelen en mildheid voor mezelf en dus voor mijn omgeving.

De aanpak die Swier hanteert is gestructureerd, maar voorop staat inleving, geduld en relativeringsvermogen, aangevuld met een prettige dosis humor. Hij zoekt actief naar triggers die voor jou werken en heeft geen bij voorbaat vaststaand recept.

In onze praat/wandel/Skype sessies heb ik inzicht gekregen in hoe ik mijn werkende leven weer prettig kan maken en vooral niet teveel ‘tegen de stroom in te zwemmen’ omdat mijn ambitieuze en onzekere ego dat nu eenmaal van me vraagt. De depressieve gevoelens die ik al 20 jaar heb zijn niet weg en ik had dat ook niet verwacht. Maar ik heb geleerd er mee om te gaan op een manier die me in staat stelt zelf de regie op mijn leven te voeren en er meer energie en zingeving uit te halen. En meer energie en zingeving is de sleutel voor een fijnere toekomst. Dat wordt nog even hard werken, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Ik ben blij dat ik Swier om hulp heb gevraagd.

Senior Security Advisor, 11 maart 2018, Adviesbureau

Begin dit jaar heb ik een coaching traject gedaan met een ICT Manager bij een overheidsorganisatie. Dit is de referentie die de manager voor mij schreef:

De dingen liepen al een tijd niet lekker. Privé had ik net een relatiebreuk achter de rug en in mijn werk kreeg ik het niet meer voor elkaar om gemotiveerd te blijven. Ik had al een aantal professionals gesproken in de hoop dat zij mij de juiste richting konden wijzen. Ik kwam echter nog niet merkbaar vooruit en achteraf gezien was ik in deze periode depressief.

Mijn werkgever heeft dit ook opgemerkt en stelde voor dat ik eens met Swier ging praten en bij een klik het coaching traject zou starten.

Na een fijne kennismaking hebben Swier en ik afgesproken dat Swier mij zou helpen om weer in verbinding met mijzelf te komen. Dit leek een van de of juist de belangrijkste kern van de issues.

Met behulp van Swier leerde ik weer de kleine dingen te zien en ik leerde ze weer te waarderen. Dat kost tijd en laat zich niet forceren. Maar het lukt en daar geniet ik nu nog steeds van. Ook heb ik geleerd dat ik niet alles kan of moet willen beïnvloeden, dat helpt bij het accepteren dat de meeste dingen, situaties, omgangsvormen en relaties zijn zoals ze zijn. Mijn vluchtgedrag om deze dingen het hoofd te bieden lost natuurlijk niks op, ik moet er anders mee om gaan. Dat gaat me nu een stuk beter af dan voorheen.
Ik kan inderdaad beter bij mezelf blijven, naar mezelf luisteren en de wereld om mij heen waarderen. Ik leerde om energie te stoppen in wat ik leuk vind om te doen en praktische oplossingen te vinden voor mijn “energie vragers” en daarmee kan ik permanent een stuk makkelijker vooruit!
Dank voor je hulp, Swier.

ICT Manager, 12 november 2017, Een overheidsorganisatie.

Kort geleden mocht ik een intensief traject van 3 maanden afsluiten met een manager van een servicedesk bij een grote ICT leverancier. Deze manager had een trauma opgelopen in zijn privé-leven wat een belemmerend effect had op het werk. Dit is de referentie die de manager voor mij schreef:

Beste Swier,

Zoals je weet was ik niet blij met je komst. Ik had hier niet om gevraagd en de reden waarom jij was ingezet baarde mij zorgen. Door een vervelende ervaring als gevolg van een privé situatie is er gekozen een coaching traject met jou in te zetten. Mijn zelfvertrouwen was inmiddels gezakt tot het laagste niveau.

Inmiddels zijn we 3 maanden verder en voel ik me sterker dan ooit. Ik heb ontzettend veel geleerd en ben anders naar mezelf gaan kijken. Iedereen kan groeien, ik heb nooit de illusie gehad dat ik het allemaal wel wist.

Jij hebt me weer in mezelf doen geloven en geleerd dat er soms dingen gebeuren die buiten je cirkel van invloed liggen. Sommige dingen overkomen je gewoon. Er moest iets doorbroken worden en dat is gelukt. Het was niet altijd makkelijk omdat je het bedrijf  en de juiste contactpersonen niet kende, toch is het je gelukt met af en toe hulp van de juiste mensen om succesvol te zijn. Jij bent oprecht geweest en hebt lef getoond. Jouw aanpak heeft gewerkt. Je wilde een moeilijke uitdagende klus, die heb je gekregen en het is je gelukt.  Chapeau! Mijn team en ik zijn hier beter van geworden!

Rest mij nog je te bedanken voor het mooie eindrapport.

Een tevreden Coachee, 1 mei 2017., Een groot Telecom en ICT bedrijf

Bijgaand een referentie van Kris van der Hart, die vorig jaar bij mij langs kwam met een hulpvraag. Dit is zijn referentie:

Een tip van een vriendin bracht mij bij Swier. Ik zat midden een bizar rouw- en verwerkingsproces, waar ik geen grip op had en dat mijn leven volkomen ontregelde. Ik had gelukkig wel het besef dat ik het niet alleen kon oplossen.

Nu, vele sessies later, dank ik Swier voor zijn kennis en compassie. En voor zijn geduld. Ik begon vol boosheid, woede en wantrouwen aan het traject, maar met veel invoelend vermogen heeft hij mij de handvatten aangereikt om mijn angsten te ontmantelen en om mijn belemmeringen te slechten. Vervolgens heeft hij mij heel doelgericht mijn eigen talenten laten (her)ontdekken en liet daarmee ook mijn geloof in een nu en in een toekomst groeien.

Tijdens face-to-face sessies en via FaceTime gesprekken leerde ik werken aan een nieuw evenwicht en aan nieuwe doelen. Dat ging met vallen en opstaan, maar ook gesterkt door de goede persoonlijke band die inmiddels was ontstaan, ben ik op een nieuw niveau beland. Een next level met nieuwe kansen en met nieuwe uitdagingen. Het voelt nog wat onwennig, maar het leven lonkt weer veelbelovend. Ik heb zicht op een nieuwe horizon, dankzij de ondersteuning van Swier.

Kris van der Hart, 16 november 2016, Amsterdam, Ondernemer

Bijgaand een referentie van Marcel Smits, die enige tijd geleden bij mij langs kwam. Ik heb met hem een intensief programma doorlopen. Dit is zijn referentie:

Een enkele keer in je leven heb je een helpende hand nodig. Mij werd Swier aangereikt.

Je moet het zelf doen maar dat luisterende oor, die spiegel en adviseur stuurt je geleidelijk weer de richting op waarbij de ratio en emotie weer in balans komen. Dat duurt even en pas achteraf begrijp je wat er met je gebeurde in die reis.

Men zegt dat je sterker uit die reis komt. Ik weet nog niet of dat zo is maar ik heb er alle vertrouwen in. Swier bedankt!

Marcel Smits, 1 april 2016, Den Bosch

Bijgaand een referentie van een medewerker inkoop van Enexis, die graag een stap vooruit wilde maken in haar werk. Inmiddels is deze medewerker gepromoveerd tot inkoper. Dit is haar referentie:

Het coachingstraject is enorm goed bevallen. Swier heeft echt het beste uit mij naar boven gehaald en mij bewust gemaakt van de sterke kanten die ik heb. En hoe ik deze sterke kanten volledig in kan zetten.
Het mooie van zijn manier van coachen is dat hij niet een specifiek gedrag oplegt, maar dat ik helemaal mezelf kon blijven en dus vanuit mijn eigen kracht handel.

Inkoper, 21 januari 2016, Den Bosch, Enexis BV

Zojuist ontving ik een referentie van iemand die anoniem wil blijven, maar hij heeft wel een prachtige referentie voor me geschreven. Elk traject is weer anders, en ik ben zo blij dat ik ook hier weer een tevreden coachee aan het woord kan laten:

Via goeie vrienden ben ik in contact gekomen met de methodiek van Swier. Zelf heb ik een bewuste keuze gemaakt om met een manspersoon als coach mijn traject in te gaan. Daar heb ik met Swier – vrijblijvend – 2 gesprekken over gehad (telefonisch en live). Dit had ook te maken dat ik enerzijds nog niet een concreet doel kon omschrijven en anderzijds wat neutraal tegenover het idee van de methodiek stond en soms ook nog wel eens sta.

In feite hebben wij – hoewel er een 7 weeks traject als kader staat aangegeven – in het begin meer tijd genomen om het doel te beschrijven en de ijkpunten aan te geven om daarmee ook de focus en de voortgang te behouden; we willen nl. beiden resultaat. Ik als coachee met mijn doelstelling en vraag, maar ook Swier als coach die jou dit doel mede wil laten bereiken door – naast de methodiek – zijn oprechte aandacht en inlevingsvermogen dat hij ten toon spreidt. Het meer tijd nemen (en krijgen) in het begin van het traject, heeft wel geleid tot meer effectiviteit, inzicht en resultaat aan het eind van het traject.
Swier is ook bereidwillig om even buiten het ‘vaste’ traject een steun te zijn of te spiegelen, en heeft duidelijk het beste met je voor. Ik zelf heb zowel de face-to-face gesprekken als ook de Skype gesprekken (als onderdeel van de methode) met elkaar, als zeer prettig, vertrouwd, ondersteunend en doelmatig gevonden.
Was het traject nu altijd rozengeur en maneschijn ?….Neen, je hebt je dips en twijfels maar juist die golvende beweging -en bij mij opgaand- helpt je in het alert blijven op dat wat je ook wil bereiken. En hoewel voor mij persoonlijk, gebied nog steeds een niet altijd even geheel te omvatten gebied is, heeft de combinatie van deze methodiek, het stellen van doel & definiëren van ijkpunten, het gerelateerde dagelijkse korte ‘huiswerk’ voor je eigen focus én het goede persoonlijke contact tussen ons, geresulteerd in een duidelijke structurele stap voorwaarts voor mij én de herkenning om verdere stappen vooruit te blijven en kunnen zetten.
Ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Man, eind 40, 23 oktober 2014, Amsterdam

Vandaag heb ik een traject afgesloten met Jacqueline Dalinghaus – van Wietmarschen. Dit was een heel bijzonder traject, omdat we in de standaard zeven weken die hiervoor stonden, feitelijk twee trajecten hebben gedaan. Ik ben dan ook reuze trots op, en dankbaar voor de manier waarop Jacqueline haar traject(en) hieronder beschrijft, maar nog het meest op haar inzet die een geweldig resultaat heeft opgeleverd.

Op een moment in mijn leven dat ik worstelde om mij los te maken van het verleden en ik dolgraag een nieuwe start wilde maken, wees een goede vriend mij op de methode bij Swier Miedema. Ik besloot maar eens te gaan kennismaken, wat al veelzeggend was voor mijn bereidheid om me open te stellen voor nieuwe dingen, want de vage en zweverige omschrijving van de techniek had ik eerder in mijn leven absoluut naast me neergelegd met mijn tot dan toe extreem rationele instelling.
Al bij het kennismakingsgesprek begon het bij mij te kriebelen: met mijn verstand geloofde ik nog helemaal niets van deze bijzondere techniek, maar ik kon niet tegenhouden dat ik wel met heel mijn hart hoopte dat het waar was. Ik wilde loskomen van alle verdriet en zorgen uit het verleden en weer kunnen genieten van het leven. Ook wilde ik een nieuwe levensbestemming vinden, nu ik erachter was gekomen dat mijn prioriteit bij mijn gezin lag en ik nooit meer wilde terugkeren naar de stress en de hectiek waar ik 26 jaar lang in de industrie in had gezeten.

Toen ik in de week na het kennismakingsgesprek, waarbij de techniek al op me werd losgelaten om wat blokkades in mijn elektromagnetisch veld op te heffen, tijdens een rondje fietsen door de bossen en velden ineens besefte dat ik niet piekerde over de problemen van mijn kinderen, werd mijn hoop op succes aangewakkerd. Als dit door de methode werd veroorzaakt, dan wilde ik wel uitproberen wat er nog meer mogelijk was. Tenslotte beloofde Swier precies datgene waar ik naar hunkerde. Ik wist al jaren wat ik wilde, maar het lukte me niet, hoe hard ik het ook probeerde. Dus ik besloot een sprong in het diepe te nemen en me over te geven aan een traject van zeven sessies.

En tot mijn verbazing kreeg de methode wel voor elkaar wat ik wilde:

 • Er kwam zoveel rust in mijn hoofd: als ik ontspanning opzocht waren de zorgen weg, als ik veel te doen had voelde ik de taken die nog gingen komen niet als een last op me drukken, als er iets onverwachts gebeurde met de kinderen was er geen paniek meer.
 • Ik kon weer genieten van het leven, ging weer zingen en neuriën en zag steeds meer details in de natuur.
 • Ik maakte grapjes en kon enthousiaste gesprekken voeren. – Ik maakte positieve toekomstplannen: een pup nemen, weer met pianolessen starten.
 • Ik ontdekte dat ik een boek wilde schrijven, gebaseerd op mijn dagboeken.

Toen ik halverwege het traject al mijn doelen al had bereikt vond ik het wel jammer dat het voorbij was, maar Swier zei: zullen we er nog een schepje bovenop doen? Ik had tenslotte al betaald voor zeven sessies. En hij hielp mij een nog ambitieuzer doel te formuleren en deze keer hield ik me niet in, ik haalde alles uit de kast om te beschrijven wat ik wilde bereiken.

En wat er toen gebeurde met mij is met geen pen te beschrijven. De inzichten stroomden bij me binnen in een tempo dat niet was bij te houden. Mijn bewustzijn kreeg nieuwe dimensies en wat ik in mijn leven wilde bereiken stond me steeds helderder op het netvlies. En toen ik eraan toe was introduceerde hij nieuwe denkbeelden die het nooit gered zouden hebben met mijn oude vooroordelen, maar die me nu stimuleerden een totaal ander mens te worden.

Na dit tweede traject:

 • Kon ik eindelijk bevatten dat de vervelende dingen die ik in mijn leven had meegemaakt niet speciaal gebeurden om mij te pesten en kon ik ze loslaten.
 • Vond ik een bron van geluk binnenin mij die niet afhankelijk is van mijn omstandigheden.
 • Kon ik beslissingen nemen waarbij ik mijn hart volgde.
 • Voelde ik een overweldigende liefde en vergeving voor mijn bijzondere kinderen, waardoor ik eindelijk een succesvolle aanpak in hun begeleiding ontdekte.
 • Kon ik iedereen die ik tegenkwam, de wereld, het lot, het leven en tenslotte mijzelf alles vergeven.
 • Kwamen de kansen om mijn leven anders in te delen zomaar vanzelf op mijn pad.

Nu kan ik met trots en dankbaarheid zeggen dat ik alle gebeurtenissen uit het verleden heb aanvaard, dat ik mijn passie gevonden heb en met zelfvertrouwen en een nieuwe drang om warmte en liefde te verspreiden door het leven ga. Swier heeft werkelijk mijn leven gered.
Hij heeft me niet als een drenkeling uit het water gehaald, maar me gewezen waar ik heen moest zwemmen. En toen ik me bevrijd had uit alle netten van mijn verleden en als een vrije vis door het water schoot, mocht ik nog verder.

Toen heeft hij me leren vliegen.

Dankjewel, Swier.

Jacqueline Dalinghaus – van Wietmarschen, 1 oktober 2014

Op 13 augustus 2014 sloot ik een traject af met een coachee die graag anoniem blijft. Ik ben erg blij met deze referentie die deze persoon met zorg heeft samengesteld. Bijgaand de referentie:

Half augustus heb ik met een goed gevoel mijn traject bij Swier afgesloten. Ondanks dat ik in eerste instantie sceptisch stond over de methode, heeft het zich in de loop van de sessies zeker bewezen. Het leek mij gezond dat er willekeurige gespreksonderwerpen aan onze sessies werden toegevoegd. Maar meer en meer kwam ik er achter dat ze helemaal niet willekeurig waren, de opkomende thema’s waren juist stuk voor stuk actueel of voor mij nodig om eens te onderzoeken.

Zonder Swier had ik dit nooit kunnen doen en was ik nooit zo ver gekomen. Zijn enorme vertrouwen in mij en in het traject wat ik doorliep, gaf mij steeds weer moed. Swier bereidt elke sessie grondig voor, zodat we snel to the point kwamen. Ik heb bewondering voor zijn coachingsvaardigheden om tussen de regels door te luisteren en te lezen. Hij gaf mij inzichten en analyses terug en bevestigde wat ik zelf al zag. En zo leerde ik hoe ik zelf in elkaar zit en vooral hoe ik voortaan zelf mijn eigen thema’s kan aanpakken.

Anoniem, 1 oktober 2014

Mijn professionele vriend en ex-collega Jurjen Roels heb ik begin dit jaar kennis laten maken met mijn methode. Dit is de feedback die hij me gisteren bij wijze van verrassing toestuurde:

In januari van het afgelopen jaar heb ik kennis gemaakt met Swier’s methode. Oud-collega en professionele vriend Swier gaf een demonstratie. Geïntrigeerd als ik was door de passende feedback heb ik een aantal sessies met Swier gehad. Doel: fysiek en geestelijk in balans komen. Ik heb een aantal sessies gehad met Swier en gegraven in een aantal issues. Op een bepaald moment voelde het als: „en nu is het genoeg.” We zijn toen met de sessies gestopt. Het lijf was nog niet in balans, dat had nog hersteltijd nodig. Maar de zaken waar ik mee speelde waren veel minder aanwezig.

Ik merk nu, een aantal maanden later dat ik een aantal dingen veel meer heb kunnen loslaten en dat het lijf langzaam in balans komt, waardoor ik kan sporten en door gewichtsreductie wellicht echt eens in balans kom. Vooral bij tegenslag merk ik het verschil. Uiteraard doet tegenslag nog wel wat met me als mens, maar de oude patronen zijn verdwenen en ik kan meer en meer leunen op het gevoel dat het vanzelf wel goed komt. In de praktijk heb ik dat ook mogen ervaren. Een opdracht werd voortijdig gestopt. De dag dat ik het los liet, kwam er een offerte-aanvraag binnen (die ik ook gewonnen heb). Het loslaten en vertrouwen kostte me veel minder moeite dan voorheen. Ik vind de methode verfrissend en het blijft intrigeren.

Jurjen Roels, 13 augustus 2014.

Begin dit jaar heb ik Studiekeuzecoach Thecla Molijn begeleid in een traject. Ik ben heel blij met en trots op haar referentie.

Met Swier heb ik een bijzonder traject doorlopen. Bij een demo van zijn methode werd ik onmiddellijk getriggerd, omdat er tekst op het scherm verscheen, die mij zo paste dat ik verbaasd was. Het was de move voorwaarts die Swier het traject toedichtte, die mij deed besluiten het proces aan te gaan.

Al na enkele sessies voelde ik mij goed; ik was opgelucht en vrij na vier pijnlijke en verdrietige jaren: zowel in mijn lijf als in mijn emotie leek schoon schip te zijn gemaakt.

Echter, wat ik dacht achter mij gelaten te hebben, haalde de methode feilloos terug en ik leek weer bij af te zijn beland; er zat nog van alles in de zogenaamde ‘herbeleving’ die echt een blokkade op dieper niveau vormde. Wij waren er dus niet na zeven sessies. Ik voelde mij aardig bezwaard, maar Swier hield vast aan zijn principe dat iedere cliënt tevreden en gegroeid zijn oorspronkelijk en doelstellende uitspraak moet ervaren.

Ik heb dat als een zegening ervaren; stress of schuldgevoel is niet wat je wilt hebben tijdens een dergelijk traject. En telkens was ik verrast wat er speelde in mijn informatieveld. Swier durfde daar vragen over te stellen en vooral door te vragen.

Dat is voor iemand die zelf coach is, erg prettig: de coach kreeg nu de vragen en die kon zijn verhaal doen.
Stukje bij beetje ‘informeerden’ wij ons naar de fase die als vanzelfsprekend het sluitstuk was van het traject. Ik ben weer oké, echt oké, en ben dankbaar voor de integere, steunende en deskundige begeleiding van Swier. De ondersteunende informatie die wekelijks naar mij toe kwam, was bijzonder en positief. Ik heb ervaren dat de grond van ons gedrag, onze basis, ten diepste vervat is in onderstaande zin:

 • Ik aanvaard mijzelf zoals ik ben met dankbaarheid en liefde.

Het leren aanvaarden van jezelf is nog wel een klus, maar werkt bevrijdend. En ik ben ervan overtuigd, dat daar bergen mee verzet worden. De diepte van de methode die tot op het bot gaat–waaraan je niet moet proberen te ontkomen!- heeft mij aangesproken en terecht, blijkt nu. Schouders naar achter, rechtop en zo de wereld instappen.

Ik wens Swier een bloeiende praktijk toe met zijn methode; Swier is serieus, precies en betrokken en dat maakt het gemakkelijk je aan hem en aan zijn methode toe te vertrouwen.

Begin mei bood ik Hester Morsdorf een Ervaringssessie aan omdat zij toen mijn 750ste volger werd op Twitter. Die heeft ze op 30 mei bij mij thuis gehad. Dit is de referentie die ze daarop spontaan schreef, ik had haar daar niet om gevraagd.

30 mei 2014 heb ik een ervaringssessie bij Swier mogen beleven.
Deze sessie werd mij door Swier gratis aangeboden, omdat ik zijn 750e volger op Twitter was. Hoe mooi kan het leven zijn!

Ik had nog nooit gehoord van of gelezen over de methode en heb Swier’s website er op nagekeken. Al snel raakte ik geïntrigeerd door deze, voor mij onbekende, methode. Na de basisinformatie over de methode te hebben gezien, besloot ik al snel niet verder te lezen. Niet helemaal ingelezen, kon ik de ervaringssessie open en onbevooroordeeld (positief of negatief) beleven, zo redeneerde ik.

Aangekomen bij het huis van Swier en zijn vrouw Josje werd ik door beiden warm onthaald. In deze mooie, plezierige omgeving voelde ik me al snel op mijn gemak. Swier gaf me uitgebreid uitleg over de methode en over wat de sessie in zou houden. Op zijn eigen rustige en sympathieke manier ging Swier in op mijn vragen.

Net als de meeste mensen heb ook ik bepaalde reactiepatronen die ik graag anders zou zien. Tijdens de ervaringssessie werd al snel duidelijk waar mijn knelpunten liggen en kreeg ik, indirect, advies over hoe hier mee om te gaan. Indirect, omdat Swier mij niet ‘opdroeg’ of vertelde hoe ik e.e.a. zou kunnen doen, maar middels 2 korte zinnen werd mij een boodschap gegeven via het speciale programma. Met enige verwondering en verbazing over hoe de ‘diagnose’ en boodschap tot stand kwamen, liet ik het allemaal tot mijn doordringen.

De eerste dagen na de sessie met Swier was ik moe en had hoofdpijn, maar voelde mij eigenlijk opperbest. Nu, ruim een week later, begrijp ik een beetje hoe ‘werkt’ en kan ik niet anders zeggen dan dat ik niet weet hoe, maar dat er wel degelijk een verandering in mij heeft plaatsgevonden. Ik heb meer energie, ben positiever gestemd en heb meer vertrouwen!

Swier, heel erg bedankt voor deze bijzondere ervaring met zeer prettige ‘bijwerkingen’.
Graag tot ziens! Vriendelijke groet, Hester Morsdorf

PS: Lees vooral ook de andere referenties op deze site. Hierdoor wordt beter duidelijk wat de methode is en wat het voor jou kan betekenen. Ik ben enthousiast en kan en zal het iedereen aanraden!

Hester Morsdorf, 10 juni 2014, Orange Monday Centers

Kort geleden heb ik Clasine van Staveren begeleid in haar traject. Dit is wat zij schreef als referentie:

Terugkijkend op het coachen met Swier kan ik vaststellen dat ik heel erg ben gegroeid. Alhoewel ik mij er bij de start niet goed een voorstelling van kon maken, was ik wel heel nieuwsgierig geworden door vele positieve berichten.

Samen met Swier ben ik toen op reis gegaan naar mijn heden, verleden en toekomst. Achteraf gezien was ik onbewust vastgelopen. Dit werd duidelijk zichtbaar gemaakt door de processen. De onzichtbare knelpunten transformeerden zich in nieuwe inzichten.
Het heeft mij geholpen mijn angsten te verminderen en te gaan staan voor wie ik ben. Het is verbluffend om te zien hoe blokkades worden omhoog gehaald en doorbroken. Het is een confronterend proces en zet aan tot nadenken. Ik ben hierdoor zeker meer in mijn kracht gekomen.

Kort samengevat: het heeft mij geholpen om een nieuwe denkwijze te vormen en durf mezelf en anderen nu kritische vragen te stellen.
Dank je wel Swier.

Clasine van Staveren, 26 mei 2014.

In februari en maart 2014 mocht ik Rinske Donkervoort begeleiden in haar coachingtraject. Dit is haar referentie over dat traject.

De aanleiding om naar Swier te gaan was dat ik vastliep in mijn leven. Ik bespeurde een drempel waar ik niet overheen kwam. Tegelijkertijd voelde ik ook dat deze hindernis mij belemmerde in mijn leven. Via familie ben ik bij Swier terecht gekomen: eerste kennismaking met Swier was een zeer prettige en aangename ontmoeting.

Daaropvolgend zijn wij het programma gestart. Als snel kwam ik een rollercoaster van emoties terecht. Emoties die ik niet eerder heb gehad. Na een behoorlijk dieptepunt was er, met begeleiding van Swier, alleen nog maar een weg naar boven.
Inmiddels heb ik een betere kijk op mezelf gekregen, weet hoe ik in elkaar steek en daardoor ‘anders’ sterk ben geworden: mét ruimte voor emoties, anderen om hulp durven vragen en meer van mijzelf laten zien.

Ik ontvang nog steeds wat ik geef…en ik geef nu anders dan voorheen en wat ik daarvoor terugkrijg helpt mij verder.
Dankjewel, Swier.

Rinske Donkervoort, 18 mei 2014

De afgelopen periode heb ik Tako Hofstra begeleid in een traject. Dit is de referentie die hij daarover aan mij verstrekte. En dan ben ik toch wel weer erg trots op hem en dankbaar voor de referentie.

Sommige mensen kunnen het beste in je naar boven halen. Weet niet of het nu alleen door Swier’s aanpak is door altijd alles positief te benaderen, of door de methode, maar het resultaat is verbluffend. Zelf hanteer ik de spreuk: het onbesprokene bespreekbaar maken. Swier maakt het onbewuste bespreekbaar en daardoor hanteerbaar. Dat is voor je persoonlijke ontwikkeling oneindig veel belangrijker. De inzichten die je dus in jezelf meedraagt, maar alleen niet bewust bent. Het zit reeds in jezelf en je moet het ook zelf exploreren. Wonderlijke ervaringen meegemaakt tijdens het traject. En toeval wordt geleid door energie/aandacht. Ik wens dat anderen ook door Swier deze inzichten verwerven.

Swier, bedankt!

Tako Hofstra, 1 april 2014., Segment

Begin vorig jaar heb ik Hilde Schumacher gecoacht d.m.v. Coaching. Zij was één van de mensen die ik in mijn opleidingstraject heb meegenomen. Kort geleden ontving ik haar referentie over dat proces. Ik ben haar dankbaar voor haar mooie referentie.

Tijdens een periode in mijn leven waarin ik behoorlijke in onbalans was, heb ik bij Swier een coachingstraject gevolgd. Zonder dat ik echt heb begrepen hoe het werkt en ik af en toe zeer sceptisch was, voelde ik wel dat het werkte. Op een diep, lastig te verwoorden niveau. Ik werd geraakt, geprikkeld, bewogen. Niet alleen door Swier zelf als liefdevolle en inspirerende coach. Ook door hetgeen ik inhoudelijk terugkreeg uit de sessies. Ik zag mezelf stappen maken die eerder onmogelijk leken. Ik was in staat een vernieuwd fundament te bouwen en voelde mij gesteund vanuit een breed perspectief.

Inmiddels is de balans in mijn leven terug en ben ik weer in staat een pad voor mezelf te creëren, te genieten van het leven, te geven aan anderen. Het leven is mooi.

Hilde Schumacher, 6 maart 2014

Afgelopen week sloot ik een traject met Karin Ricken af. Karin is een ervaren docent en manager in de jeugdzorg. Toch gingen er een aantal dingen niet goed in haar leven. De onderstaande referentie ontving ik gisterochtend. En dan weet ik even niets meer te zeggen.

Het meeste vuil is met een simpel wasje te verwijderen . Hardnekkig vuil in de ziel zit zó vast dat er iets zwaarder “waswerk” nodig is. Ik ben in de was geweest. En heel goed ook. Alle programma’s doorgelopen.

Na 17 jaar onderwijs in allerlei rollen wilde ik de inmiddels verstikkende comfortzone verruilen voor iets anders. Ik nam ontslag, had op 1 januari niks meer te doen. Heerlijk. Even uitrusten en heel snel vond ik een andere uitdagende baan in een voor mij volledig nieuwe sector. En ik vond het allemaal zo stoer dat ik dat durfde, deed en verder ging met iets nieuws…
Ik ontdekte dat ik helemaal niet zo’n durfal was als ik dacht. Viel wel even tegen voor een “tough girl”.
Ik kreeg last van het besef dat al mijn tactieken die ik gewend was succesvol toe te passen om mezelf overal en altijd te redden, niet meer het resultaat hadden waar ik op rekende. Ik kreeg allerlei signalen van mijn directe omgeving, mijn werkomgeving en mijn lichaam, dat het uit was met de pret.
Alle stadia van het fenomeen angst, van blokkeren, overschreeuwen tot vermijden kwam ik tegen. Het lukte mij niet meer om hier een leefbare draai aan te geven. Ik wilde dat ook niet meer. Ik wilde dit veranderen. Ik wilde graag groeien in plaats van steeds tegen dezelfde elementen aanbotsen, opstaan, en verder gaan. Hoe dat moest, wist ik niet. Via het netwerk van mijn man kwam ik bij Swier terecht. Een slimme meneer met een groot inzicht, echt oprechte interesse, goed gevoel voor humor en een zuivere drive om iets voor mensen te willen en kunnen betekenen. Swier is een innemend persoon, luistert naar je en is heel toegankelijk. Het vertrouwen was er heel snel (wat uniek is voor mij).
Met Swier aan mijn knelpunten werken heeft mijn leven veranderd. Zijn zeer interessante kennis van coaching, heeft voor mij bewezen dat hij een zeer effectieve methode heeft om snel doelgericht aan de slag te gaan met allerlei belemmerende kwesties waarbij het hele “mens zijn” aan de orde komt. Het is vooral niet zo dat het makkelijk is. Het is keihard werken, kan soms heel confronterend zijn en het zet je totaal in beweging.
Ik ben weer heel. Ik ben blij met mezelf, heb zelfvertrouwen. Ik heb geen blokkerende angsten meer, ik heb opgeruimd en muurtjes afgebroken.
Ik heb zoveel meer plezier en rust gekregen in mijn leven. Bang voor een terugval hoef ik niet te zijn, want ik weet nu dat je een zijden truitje op fijnwas-programma wast. Handle with care and love. Die belofte heb ik mezelf gemaakt.

Wasvoorschrift
Karin Ricken, 21 februari 2014

In oktober en november heb ik Simone Kuiter van For Love And Grow mogen begeleiden. Dit is de referentie die zij mij toestuurde:

“De Personal sessies met Swier Miedema hebben mij geholpen om mijn eigen plek in de wereld in te nemen en de angst weggenomen om te gaan staan voor wie ik ben en wat ik te brengen heb in de wereld. Vanuit mijn plek kan ik de relaties en middelen aantrekken die mij helpen te blijven ontwikkelen en anderen te dienen op hun pad van zelfverwezenlijking.”

Simone Kuiter, 30 december 2013, Simone Kuiter

De afgelopen tijd heb ik Ron van de Water van Learnworks begeleid. Ron is een collega ondernemer die ik al heel lang ken, hij heeft zelfs voor een deel aan de basis van de ontwikkeling van het StrengthManagement concept gestaan. Hij wilde een aantal zaken uit zijn verleden verwerken, en wilde wel eens weten of mijn aanpak hem kon helpen. Onderstaand de tekst van zijn ervaring:

Swier heeft met het systeem een unieke methodologie in huis om mensen en organisaties van problemen af te helpen die zij zelf niet kunnen oplossen. Swier voegt zelf veel aan de aanpak toe. Hij is als consultant zowel initiatiefrijk als analytisch en hij is zeer dienstbaar, eerlijk en open. Swier zal u daadwerkelijk verder kunnen helpen!

Ron van de Water, 30 november 2013

Afgelopen vrijdag heb ik een traject met een business consultant afgerond. De vraag die hier naar boven kwam was een vraag om zo snel mogelijk een baan te vinden. Dat is na vier weken gelukt. toen hebben we als kers op de taart nog een ander aspect van de coachee opgepakt. Aan het einde van het traject vraag ik de coachee altijd om zijn evaluatie in te vullen. In dit geval mocht ik het op mijn website gebruiken van hem onder de voorwaarde dat hij anoniem kon blijven. Onderstaand vind je zijn reactie.

Wat heb je bereikt ten opzichte van je doel?