Waarom?

Al jaren zie ik in het werkveld mensen die niet het beste uit zichzelf halen. Ik zie mensen worstelen en  zie zoveel kansen om effectiever om te gaan met bestaande situaties, dat ik het tot mijn levensmissie gemaakt heb om mensen te helpen.

Toen ik zelf opgroeide, zag ik dat mijn vader van zijn eigen werk geen energie kreeg. Later betrad ik zelf de arbeidsmarkt en zag dit ook bij anderen om mij heen. Ik zag dit met de jaren toenemen. In een baan of functie worden bepaalde dingen van je gevraagd, die soms lijnrecht in tegenstelling staan tot wat je wilt bereiken. In die tijd ontbrak het mijzelf nog aan focus. Ik liet in mijn carrière eigenlijk maar een beetje gebeuren wat er op mijn pad kwam, zonder daar zelf een stevige richting aan te geven.

In 1999 was ik een tamelijk succesvolle accountmanager met een grote account in de logistiek- en transportmarkt. Ik was begonnen met coachen van collega’s. Huisje, boompje, beestje. Mijn leven verliep soepel, alles was op de rit. In april van dat jaar werd ik geschept door een auto tijdens het hardlopen.

En dan. Wat nu?

Eerst herstellen. Dat duurde lang, in totaal vijf jaar. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik mijn functie kon behouden en blijven uitvoeren, anders was dat een stuk ingewikkelder geworden. Het gaf me de gelegenheid om in mijn eigen tempo te herstellen. In 2004 was ik zover, en met mij mijn gezin, dat we “het ongeluk” achter ons konden laten. We maakten weer stappen. In 2007 werd ik gevraagd om toe te treden tot de toenmalige Consultancy Business Unit van mijn werkgever. Dat was een mooie ontwikkeling, want daardoor kon ik mijn ideeën verder ontwikkelen en uitwerken. In die jaren heb ik veel ervaring met coaching binnen en buiten de organisatie opgedaan.

De ommekeer

Begin 2012 kreeg ik de gelegenheid om de organisatie te verlaten. Daarmee ontstond de mogelijkheid om op eigen manier te coachen.  

Afgelopen jaren heb ik me in verschillende methodieken en technieken verdiept. In het voorjaar  van 2017 ben ik begonnen aan de training Law of Attraction Coaching (LOA). Deze training sluit uitstekend aan bij wat ik inmiddels aan kennis en ervaring heb opgebouwd.  In het voorjaar van 2018 certificeer ik me als LOA-coach.

Ik integreer de LOA-technieken in mijn manier van coachen en ben erg enthousiast over de resultaten die ik hiermee behaal. De mensen die ik coach maken sneller stappen en ervaren mijn vernieuwde aanpak als prettig. Ik krijg reacties terug als: “Ik had niet verwacht dat ik zo gefocust zou worden, en dat jij je aanpak zo specifiek voor mij zou maken!”.

Ik zie mensen zichzelf overstijgen en nieuwe wegen inslaan, waar ze vroeger niet durfden te gaan. Dit maakt me oprecht blij. Wat is coaching een geweldig vak!