Over Mij: mijn coaching aanpak

Over mij: mijn coaching aanpak

Wil je een indruk van mij krijgen? In dit filmpje: Over mij: mijn coaching aanpak leg ik uit hoe ik dit doe.

Als je op het onderstaande YouTube filmpje klikt, zie je en hoor je hoe ik nu coach...

Ik coach sinds begin 2018 volgens de Drie Principes. Daarbij hoef je niets te leren van methoden of technieken. Bij de Drie Principes gaat het om het begrijpen van het menselijke systeem. Als je dat eenmaal begrijpt, gaat het alleen nog maar over het toepassen van dat begrip. Dat is soms best lastig, omdat je waarschijnlijk al tientallen jaren precies het omgekeerde deed. Gelukkig werkt het gedachtegoed van de Drie Principes altijd op dezelfde manier, waardoor het betrouwbaar is, en voorspelbaar. Dat maakt het ook eenvoudig, omdat je nooit rekening hoeft te houden met uitzonderingen o.i.d.

Bij de meeste mensen bij wie ik de Drie Principes introduceer krijg ik de reactie: "Is het zó eenvoudig? Dat kan toch bijna niet?" Dat is het echter wel. Het consistent toepassen van het gedachtegoed is soms lastig, omdat je tientallen jaren gewend was om het precies andersom te doen. Dus is het gemakkelijk om weer in je "oude val" te trappen.

Wil je zelf meer lezen over de Drie Principes? Ik heb op deze pagina een korte beschrijving, en je kunt op deze pagina een e-book downloaden. Als je dan nog niet genoeg hebt gehad, raad ik de site van Sydney Banks aan...